ESTHETISCHE

TANDHEELKUNDE

Zoals u onder ‘Orthodontie’ kunt lezen, zijn er veel manieren om een gaaf en regelmatig gebit te krijgen. Bij ‘Esthetische tandheelkunde’ wordt vooral gekeken naar het optisch zo mooi mogelijk maken van uw gebit. Dan zorgen we bijvoorbeeld voor een goede, harmonische verdeling van de ruimte tussen de tanden. Of we brengen, met een kleine ingreep, een lichte tandvleescorrectie aan. Vaak is dat al voldoende om uw gebit de uitstraling te geven die u wenst.

De uitstraling

die u wilt.

Wanneer er een stukje van de tand af is, kan dit worden hersteld. Spleetjes tussen de tanden kunnen worden aangepast. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan met composiet, dat ook wordt toegepast bij een tand die erg is verkleurd. Dit noemen we een ‘facing’.

In alle gevallen

is er geen sprake

van een pijnlijke

behandeling.

Een andere mogelijkheid is om te werken met een porseleinen ‘facing’. Daarbij worden de tanden geslepen waarna ‘schildjes’ van porselein worden aangebracht. Met deze oplossing gaat uw nieuwe gebit een stuk langer mee dan bij het gebruik van composiet. Omdat het meer werk met zich meebrengt, zijn de kosten uiteraard hoger. Belangrijk is dat in alle gevallen geen sprake is van pijnlijke behandelingen.

Bel ons voor een afspraak.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden, het beste wat u kunt doen is een afspraak maken, zodat u weet waar u aan toe bent. Wij nemen altijd vooraf uitgebreid de verschillende mogelijkheden met u door. Het is belangrijk dat u tevreden bent met de stand of kleur van uw tanden. U voelt zich er beter door, het geeft meer zelfvertrouwen. Esthetische tandheelkunde is een uitkomst voor heel veel mensen.

Centrum voor Tandheelkunde Gorinchem, Mollenburgseweg 5, 4205 HB Gorinchem, T: +31(0)183-620020, F: +31(0)183-629239