Een implantaat

is voor u

misschien de

beste oplossing.

Wanneer u één of meerdere tanden of kiezen kwijt bent is het aanbrengen van een implantaat  mogelijk de beste oplossing.  Ook bij een kunstgebit kiezen steeds meer mensen voor een gebitsprothese op implantaten. Dit wordt wel een ‘klikgebit’ genoemd. Implantaten komen het dichtst bij uw eigen tanden en kiezen. Niemand kan het verschil zien. Gezonde tanden naast het implantaat worden gespaard en niet beschadigd. Een extra voordeel is, dat implantaten het slinken van het kaakbot verminderen.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel en ongeveer net zo groot als een natuurlijke tand- of kieswortel. Het materiaal waarvan het gemaakt wordt is titanium, een metaal dat uitstekend door het lichaam wordt verdragen. Onder plaatselijke verdoving wordt het implantaat in het kaakbot gezet. Als het goed is vastgegroeid kan er een kroon of brug op worden geplaatst. Of een kunstgebit dat via een kliksysteem op de implantaten wordt bevestigd: een ‘klikgebit’.

Het implantaat heeft een ingroeiperiode nodig. Hierna kan de definitieve kroon,brug of gebitsprothese worden gemaakt. Voor de tussenliggende tijd maken wij een tijdelijke oplossing. Uit vele onderzoeken blijkt dat deze relatief korte en pijnloze ingreep succesvol en veilig is. Het is geschikt voor vrijwel iedereen die iets aan het gebit wil laten doen. Leeftijd speelt daarbij vrijwel geen rol.

Het team

De kosten

Bij het Centrum voor Tandheelkunde Gorinchem wordt u uitsluitend behandeld door de implantoloog die geregistreerd is door de Nederlandse Vereniging voor Implantologie (NVOI). Onze behandelmethode is erop gericht om vanuit alle invalshoeken de juiste keuzes te maken. Daarvoor hanteren wij een zogenaamd risico-analyse protocol. Dit hoeft niet altijd tot het adviseren van een implantaat te leiden. Implantologie wordt in onze praktijk al heel lang toegepast. Daardoor hebben wij een grote ervaring opgebouwd in uiteenlopende behandelingen.

 

 

De kosten die verbonden zijn aan de behandeling variëren per situatie. Daarom is het belangrijk dat u een afspraak maakt voor een eerste consult. U krijgt daarna een behandelingsplan waarbij ook de kosten voor u worden berekend. Wat u uiteindelijk werkelijk dient te betalen is natuurlijk afhankelijk van de wijze waarop u bent verzekerd. Een kunstgebit op implantaten wordt in bijna alle gevallen door uw ziektekostenverzekeraar vanuit het basispakket vergoed.

Centrum voor Tandheelkunde Gorinchem, Mollenburgseweg 5, 4205 HB Gorinchem, T: +31(0)183-620020, F: +31(0)183-629239