Onzichtbare beugel

Stoor jij je aan de stand van je tanden?

Maar wil je liever geen slotjesbeugel...

Naast de slotjesbeugel bieden wij ook de Spark Aligner behandeling aan. Een van de grootste voordelen van de Spark Aligner is dat hij “onzichtbaar” is.

Wil je meer weten over de doorzichtige beugel Spark Aligner en ben je benieuwd of deze behandeling iets voor jou is?
Neem dan contact met ons op om je huidige gebitssituatie te bespreken.

Tevens geven we een eerste inschatting van de kosten en bekijken we of je recht hebt op vergoeding door jouw zorgverzekering

De weg naar jouw nieuwe glimlach

1. Consult.

Tijdens je eerste afspraak vertellen wij je over de werking van Spark Aligners. Bent je na het consult geïnteresseerd in deze behandeling dan plannen we een afspraak in om een digitale scan van jouw gebit te maken.
Je hoeft dus niet meer te “gipshappen”.

 

2. De digitale scan van jouw gebit.

Via de digitale mondscanner krijgen we een 3D beeld van jouw huidige gebitssituatie en kunnen we vanuit verschillende invalshoeken het behandelplan voor jouw gebitscorrectie gaan opstellen.

3. Het behandelplan.

Aan de hand van jouw 3D gebitsscan wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Wij houden hierbij rekening met jouw wensen en voorkeuren. Na deze afspraak worden de aligners (onzichtbare bitjes) gedesigned en geproduceerd.
 

4. Plaatsen van de aligners. (onzichtbare bitjes)

Tijdens deze afspraak worden de eerste aligners geplaatst. Deze moet je dragen volgens de richtlijnen van het behandelplan. Binnen enkele weken zie je al resultaat. Je komt slecht eens in de 2 à 3 maanden om de vooruitgang te controleren en om eventuele nieuwe aligners op te halen.

Veel gestelde vragen

De gemiddelde tijdsduur van een Spark aligner behandeling is 6 tot 14 maanden. Meestal bestaat deze uit een “eerste fase “set aligners, gevolgd door één of meerdere sets zogenaamde “refinements” aligners.
Dit zal tijdens het opstellen van het behandelplan met u worden besproken.

Wij raden je aan om de Spark aligners minimaal 22 uur per dag te dragen. Je draagt ze dus dag en nacht.
Ook tijdens het eten en drinken adviseren wij de aligners in te houden.

Een beugel wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed, maar u kunt wel een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Het is verstandig om eerst goed uit te zoeken op welke vergoedingen u aanspraak kunt maken. Vergoedingen voor orthodontie kunnen per zorgverzekeraar verschillen.
Het kan nodig zijn om uw pakket uit te breiden. U kunt uw pakket aan het eind van elk jaar wijzigen (dit is wettelijk vastgesteld en geldt voor iedere zorgverzekering). In dat geval is het wellicht verstandig om te wachten met de start van de behandeling tot uw pakketwijziging is doorgevoerd.
Let op bij overstap naar een nieuwe verzekeraar: sommige verzekeraars hebben een wachttijd voor vergoeding van orthodontische behandeling. U moet dan een jaar bij die zorgverzekeraar zijn aangesloten voordat uw rekening wordt vergoed.

De alginers zullen bij de eerste keer indoen wat straks aan voelen, dit verdwijnt al na enkele dagen. Het traject is pijnloos en zonder ongemakken die u bij de metalen beugel wel heeft. U zult bijvoorbeeld geen last hebben van losse slotjes of draadjes.

U komt iedere 2 a 3 maanden voor een consult, zodat wij zien wat de vooruitgang is. U ontvangt bij iedere controle een nieuw setjes aligners.

U kunt de aligners schoonhouden met een tandenborstel en tandpasta.

De kosten van een orthodontische behandeling zullen variëren afhankelijk van de duur van de behandeling. Dit zal per persoon verschillen.

Kom langs voor een consult zodat wij een begroting voor je kunnen maken.

Alle kosten zijn gebaseerd op de door de overheid vastgestelde tarieven. Meer informatie hierover kunt u vinden op de sie van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), tariefschikking orthodontische zorg. Het bedrag uit de begroting hoeft niet in één keer te worden betaald, maar wordt gespreid over de behandeling in rekening gebracht.