Tanddiamant

Tanddiamant

Een diamantje op je tand plaatsen kan bij het Centrum voor Tandheelkunde Gorinchem.

Maak een afspraak bij onze tandarts Sarah Brinkman.

Een tanddiamantje, is een glimmend steentje dat op het tandoppervlak wordt geplaatst. Je hebt de keuze uit allerlei kleuren en afmetingen.

Ook vormen en letters zijn mogelijk en het laat je glimlach letterlijk stralen.

Hoe wordt de tanddiamant aangebracht?

Het plaatsen van een diamantje is veilig en volledig pijnloos en wordt geplaatst zonder te boren. Het plaatsen van de tanddiamant neemt gemiddeld 15 minuten in beslag. Na het uitkiezen van de diamant, worden uw tanden mooi gepolijst. Het polijsten zorgt ervoor dat de tanden aanzienlijk gladder aanvoelen. Vervolgens plaatst de tandarts het tanddiamantje op de uitgekozen tand.

Een tanddiamantje wordt met behulp van een composiet op de tand bevestigd. Met een speciale transparante afdeklaag wordt de diamant afgeschermd, zodat er geen er geen scherpe randen meer voelbaar zijn. Zowel de lijm als het diamantje zijn onschadelijk voor het glazuur.

Hoe lang blijft een diamantje ongeveer zitten?

Hoe lang het diamantje blijft zitten, is onder meer afhankelijk van de structuur van jouw gebit en jouw eet- en drinkgewoontes. Drink je veel koffie of frisdrank? Dan heb je kans dat de diamant op je tand sneller loslaat. Ook de zuurgraad van het speeksel speelt mee. Het diamantje kan weken, maanden of in uitzonderlijke gevallen zelfs jaren blijven zitten. Mocht het tandsieraad onverhoopt toch al binnen een maand loslaten, dan zal de tandarts kosteloos een nieuw exemplaar voor je plaatsen.

Tanddiamant laten verwijderen

Ben je uitgekeken op jouw diamant. Dan kan deze zeer eenvoudig en zonder enige beschadiging weer verwijderd worden. Dit kost hooguit een paar minuten. Wij raden aan om het tanddiamantje niet eigenhandig los te wrikken. De tandarts kan het diamantje verwijderen tijdens een periodieke controle of maak hiervoor een afspraak.

Prijs inclusief plaatsing:

Diamantjes inclusief plaatsing €56,32 euro. 

Vormpjes, Letters of goud?

Bel of mail voor meer informatie of bespreek het met de tandarts tijdens je halfjaarlijkse controle.