Implantologie

Implantologie

Een implantaat wordt geplaatst om één, meerdere of zelfs alle tanden en kiezen te vervangen. Hierdoor kunt u weer lachen, eten en praten, zoals u voorheen gewend was. Een implantaat is een titanium kunstwortel die in de kaak wordt geschroefd. Hierop wordt vervolgens een op maat gemaakte kroon, brug of gebitsprothese zoals een kunstgebit geplaatst. Het implantaat zit stevig vast en functioneert hetzelfde als uw andere tanden en kiezen.  Zo kunt u weer zonder problemen in een appel bijten!

In principe kan bij iedereen met een volgroeide kaak een implantaat worden geplaatst, mits de gezondheid dit toelaat. Soms is een botherstellende (voor)operatie noodzakelijk. In bepaalde gevallen zal de zorgverzekeraar de behandeling gedeeltelijk vergoeden. Onze tandarts-implantoloog Ronald van Denderen adviseert u graag over de beste aanpak voor uw situatie.

Wij helpen u graag aan een blijvend stralende lach!

U heeft al een afspraak eerste consult implantologie staan?

U krijgt dan een uitleg over de procedure stap voor stap.

Waarom een implantaat?

Een implantaat geeft u weer een stralende lach. Maar het biedt nog veel andere voordelen. Uw kaakbot heeft tanden nodig om in vorm te blijven. Wanneer u een of meerdere tanden of kiezen mist, slinkt het kaakbot en kan de vorm van uw gezicht veranderen. Daarbij kunnen uw tanden en kiezen door de ontstaande ruimte verschuiven. Dankzij een implantaat blijven de vorm van uw kaakbot en de stand van uw tanden en kiezen behouden en kunt u weer goed kauwen en genieten van eten.

De voordelen van implantaten

  • Basis voor vaste tanden, kiezen of een klikgebit
  • Esthetisch hoogwaardige oplossingen
  • Een veilige, betrouwbare behandelmethode
  • Hoge belastbaarheid en duurzaamheid
  • Geen beschadiging omliggende tanden
  • Het kaakbot blijft in stand en slinkt nauwelijks
  • Probleemloos bijten en kauwen, lachen en praten

Een implantaat van het CvT.

Doordat tandheelkundige implantaten steeds populairder worden, brengen diverse fabrikanten goedkopere, niet onderzochte implantaatsystemen op de markt. De meeste patiënten zijn zich er niet van bewust dat er belangrijke verschillen in implantaatsystemen zijn, bijvoorbeeld op het gebied van kwaliteit, technologie en onderzoek.

Wij werken uitsluitend met hoogwaardige, duurzame en onderzochte implantaatsystemen.